Het plezier om te schilderen, het lekker bezig zijn staat bij mij voorop.
Als ik schilder vergeet ik alles rondom me heen en de tijd vervliegt. Ik kan dan alles loslaten en ontspannen.

In 2007 heb ik mijn eerste schilderlessen gevolgd om kennis te maken met de schilderkunst.

Uitgangspunt was het impressionisme dat mij altijd al gefascineerd heeft bij museumbezoeken. Claude Monet was mijn favoriete impressionist. Ook heb ik de cursus LOI aquarelleren gevolgd, omdat zachte kleuren me aanspraken. De toepassing van de verschillende technieken vond ik erg boeiend. Met verf en water de mogelijkheden van vloeitechnieken, glaceren, druiptechnieken ontdekken.En nu ik veelal schilder met acryl komen deze technieken mij goed van pas.

Door omstandigheden heb ik doek en penseel jarenlang aan de kant gelegd. In april 2017 las ik een advertentie om proeflessen abstract schilderen te gaan volgen bij Marian Roymans. En daar kwam ik weer in de ban van het schilderen.

Abstract schilderen met acryl geeft mij de vrijheid om op mijn eigen manier creatief bezig te zijn.
Tot eind februari 2019 heb ik hier lessen gevolgd en veel geleerd.
Je gaat zelf op zoek naar andere technieken en materialen en dan merk je dat je je eigen stijl ontwikkelt.

Momenteel  zit ik samen met Harry Habets, Sjany Heijstek en Hein Pruppers in ons Kunstgroepje Art Abstract.

Wij  komen wekelijks bijeen om samen te schilderen en om elkaar te stimuleren en te ondersteunen in ons werk. En dit  alles in een ontspannen, vriendschappelijke en  gezellige sfeer.

Autodidactisch ben ik ook gaan gieten,  een techniek die ik via You Tube filmpjes ontdekt heb. Inmiddels heb ik mijn vaardigheid in gieten met acryl dusdanig uitgebreid dat dit resulteert in een variatie van leuke schilderijtjes en vooral ook in het maken van sieraden, waaronder hangers en oorstekers. Op verzoek maak ik deze sieraden, ook in een kleurstelling waar men lang op zoek naar is geweest en nog nooit heeft kunnen vinden.
Het resultaat is erg verrassend  en ben nog steeds op zoek… en ontdek steeds weer iets nieuws… dus  ga ik graag nieuwe uitdagingen aan.

Nieuw voor mij is de cursus Mixed Media van Marion Linnenbank waar ik momenteel aan deel neem. Erg leuk om allerlei structuren toe te passen in mijn schilderijen met verrassend resultaat.

Mijn resultaten kun je zien in het overzicht.

Mocht je interesse hebben om met mij van gedachten te wisselen of meer informatie willen dan kan dat via het contactformulier.

Ik zou het erg leuk vinden om reacties te krijgen.